Ikke bare for mennesker er Neslete sunn, også plantene våre, inne og ute, setter pris på mineralene i nesle. I Neslete finnes mye A vitamin. Til plantene er neslegjødsel spesielt Nitrogenrik.
Tilsett 10 liter vann.
Dekk av med f.eks. netting eller duk.
Rør daglig en eller to ganger, så at luft kommer inn.
Fermenteringen gjør at blandingen begynner å boble.
Slutter det å boble - avhengig av temperaturen etter fem til ti dager - er blandingen ferdig.
Spesielt frukttrær, bærbusker og grønnsaker er glad i neslegjødselen. Løk og bønner liker ikke gjødselen.
Hvordan går du frem
Plukk 800 g til 1 kg nesleblader og gjør det i en bøtte.Tilsett 10 liter vann.
Dekk av med f.eks. netting eller duk.
Rør daglig en eller to ganger, så at luft kommer inn.
Fermenteringen gjør at blandingen begynner å boble.
Slutter det å boble - avhengig av temperaturen etter fem til ti dager - er blandingen ferdig.
Lukten
Liker du ikke lukten av den boblende blandingen? Da hjelper det å tilsette en hånd full Salviablader.Oppbevaring
Etter blandingen er ferdig bør du sile av bladene og ikke minst neslefrøene i tilfelle du har brukt blomstrende nesle. Deretter kan du helle blandingen i flasker til senere bruk, eller du kan oppbevare den lukkede bøtten et sted ute i skyggen, langt fra naboen.Gjødsle
Når du skal gjødsle plantene dine, bruker du en del nesleblanding til ti deler fersk vann. Du kan vanne plantene med det, eller spraye det på bladene.Spesielt frukttrær, bærbusker og grønnsaker er glad i neslegjødselen. Løk og bønner liker ikke gjødselen.
No comments:
Post a Comment