Translate into your own language

2014/04/13

Mensen som værer ekstremt langt

Nå har jeg igjen en venninne som sliter med mensen som værer ekstremt langt. Den kan være flere uker, hos en annen venninne varte det måneder. Hos siste venninne tok det fastlege utrolig lang tid, over ett år, før han skjønte at det muligens kunne være noe annet enn bare overgangen. Da hun endelig ble henvist til gynakologen ble diagnosen livmorslimhinnekreft med spredning. Livmoren ble fjernet og stråleterapi i gangsatt. Så hjelper ingenting det fastlegen foreskriver eller det jeg anbefaler her, da bør du be om henvisning til spesialist etter ikke alt for mange måneder.

Kan urter være til hjelp her?


Ja det kan de. Stephen Harrad Buhner skriver i en av hans urtebøker at Jordbærblader, Fragaria spp., hjelper. En te laget av jordbærbladene smaker ikke bare veldig bra, men hjelper mot store menstruelle blødninger eller menstruelle blødninger som være lenge.

Hvis du ikke allerede har jordbær i hagen din da er det bare å handle de inn og plante dem i hagen. Jordbærplantene vil spontant formere seg i løp av året, så kjøp av fire til åtte planter vil være nok å starte med. Til å kunne lage teen om vinteren kan du tørke bladene i urtetørker eller stekeovnen på 35C.

Sett gjerne en stor termos med jordbærte så du vil ha nok til flere kopper. Prøv ut om 3 til 4 ferske store jordbærbladene vil være nok. La bladene være i termosen. Om ønskelig kan du bruke flere jordbærblader.

Jordbærte kan også brukes mot tynn avføring, mageoverfølsomhet, urinveisinfeksjoner og tannkjøttbetennelse.

Salvia

Urten Salvia (Sage) skal også hjelpe å stoppe blødningen. Salvia kan lett sås. Den tåler frost.

No comments:

Post a Comment