Translate into your own language

2013/07/09

Annette's perfekte krem a la Rosemary Gladstar

Endelig er jeg da i gang med å lage den verdenskjente ansiktskremen av Rosemary Gladstar. Oppskriften og en eksakt  liste av ingrediensene finner du i boka 'Rosemary Gladstar's HERBAL RECIPES for Vibrant Health'. Du kan også gratis opplaste en nybegynners guide av henne på http://www.2shared.com/document/bGIwhdxX/Rosemary_Gladstars_Medicinal_H.html

Mens jeg venter til oljeblandingen til kremen kjøler ned til stuetemperatur - fortsatt 10 C over - skriver jeg til dere som også kan tenke seg å lage en ansiktskrem.

Jeg blandet mandleolje med tørket ringblomst og satt den noen uker i vinduskarmen for at ringblomstvirkestoffene skulle tas opp av oljen. Silet ringblomsten i dag ut og blandet mandleoljen med kokosolje, litt lanolin og raspet bivoks. For at alle oljeprodukter skulle bli flytende måtte den sakte varmes opp over en dampbad. Husk å holde temperaturen så lavt som mulig så du ikke ødelegger noen av virkestoffene. Nå står oljeblandingen i blandemaskinen (blenderen) til den langsomt når stuetemperaturen.
Det tok litt tid for å få innholdet ut av noen store aloe verablader. Det er nok en klissete jobb. For en stund siden laget jeg allerede rosevannet av destillert vann og roseblader. Målte av rosevannet og fylte på med aloe vera. Tilsatt 2 dråper eterisk lavendulaolje og 1 kule med vitamin E.

Ringblomsten har mye god for huden og vitamine E brukes som en anti-oksidant. Som en ekstra ting motvirker vitamen vrinker.

Når oljeblandingen er på stuetemperaturen starter man blandingsmaskinen i høyeste hastighet og tilsetter langsomt i midten nesten all rosevannaloeveravæsken til maskinen begynner å 'hoste' litt. Siste delen av rosevannvæske tilfører du for hånd og spader du inn med en skje. Kremen er nå tykk og hvitt og ser ut som smeltet smør. Kremen blir etterhvert tykkere og tykkere.

Kremen lagres i lysstette mørke bokser, helst av glass. De du ikke skal bruke med en gang lagres best i kjøleskapet.

At stuetemperaturen lo på 26 C nå at det er sommer gjorde at det tok timesvis før blandingen hadde kjølt seg ned.

No comments:

Post a Comment