Translate into your own language

2015/07/07

Annen gangs fermentering av Kombucha

Første gangs Kombucha lager jeg av grønn te og sukker, litt Kombucha fra sist gang og en Scoby med gode bakterier og gjærkulturer på toppen. Det er scobyen som setter i gang fermenteringen av teen. 
Om sommeren når huset er varmt er fermenteringen ferdig etter 8 dager, mens om vinteren når huset har et lavere temperatur tar det vanligvis 12 dager før den er ferdig.Da er Kombuchaen ferdig for å drikke, eller så kan man putte inn noe igjen for en annen gangs fermentering. Du får da også mere bobler i drikken.
Den annen gangen tar 3 døgn. Deretter siler jeg de ekstra ingrediensene av og heller teen i glass flasker med pop-opp kork.
Om vinteren fermenterer jeg ofte for andre gang ved hjelp av frossen blåbær. Kombuchaen for da en veldig fin mørkerødt farge synes jeg. Har man gjester kan man servere et glass kombucha i et vinglass til middagen.
Fordi det akkurat nå er tiden at jordbær er til salgs, blir det to store Norges glass med jordbærkombucha denne uke. Etter bare 10 timer ser du allerede at væsken blir rosarødt i fargen.Mens jeg lager mange urteteer av urter fra hagen, kanksje ikke så rart å prøve en urtekombucha også? Som du ser av boblene i mitt tredje Norges glass kommer fermenteringen rask i gang. Jeg har brukt her noen topper med unge nessleblader, noen hvittkløver, en rødtkløver, samt noen topper av vill perikum (Johannesurt).

Visste du at det ved siden av flere B-vitaminer og C-vitamin til og med finnes vitamin B12 i Kombucha?!

Så snart jeg finner holdere for å lage 'vannislollier' av Kombuchaen skal jeg prøve meg på dette. Forventer at det gir forfriskende og kalorifattig is, godt å ha i fryseren nå om sommeren.

No comments:

Post a Comment