Translate into your own language

2013/08/05

Tavlehonning eller honey comb

I dag anser man tavlehonning som noe luksiøst, dette fordi fabrikshonning i dag eksisterer av bare flyttende honning. Desto lenger sør i Europa man kommer, desto oftere kjenner man til deilig tavlehonning. Dyre restauranter har det på sitt menykart.

Bare skjær av en firkant bit, legg det på en gaffel. Skjær av et like stort stykke gorgonzola eller norzola ost og legg det på toppen, og nytt den deilige smaken. Eller, så kan du for eksempel smøre tavlehonning på varm toast. Voksen vil ikke skade deg. Fordi det er slik at man ofte finner bipollen i voksen vil du få helsebringende effekt av bipollen når du spiser tavlehonning.Er det egentlig forskjell mellom flytende honning og tavlehonning? Ja, det er det. Fabrikshonning er renset og pasteurisert maksimalt. Bipollen og bivoks er filtrert bort. Birøktere som leverer til honningfabrikken er første ledd som filtrerer honningen.

Rå honning er honningen som fås direkte av birøkteren. Filtreringen er minimalt og honningen forblir tyk og rik på virkestoffer. De fleste birøktere i dag slynger honningen sin i en ekstraktor. Få birøktere kaldpresser honningen sin. Jeg kaldpresser for hånd for å beholde mest mulig virkestoffer i honningen.

Den mest råe form for honning du kan få er tavlehonning. Honningbier lagrer honningtavler fra bivoks. Biene former heksagonale celler, fyller dem med honning, som de lagrer av nektar de samler fra blomster. Er cellene fyll av honning da forsegler biene cellen med et bivokslokk. Når to tredje del av cellene er forseglet høster birøkteren honningen. Birøktere som slynger honning setter deretter tavlen tilbake i kuben, mens biene fra birøkter som presser honning alltid vil bygge ferske honningtavler. Forskjell kan du se på fargen. Desto hvitere honningtavlen er, desto nyere vokstavlen er.

På grunn av fakta at tavlehonning er rå, samt de naturlig helsebringende egenskaper av både honningen og bipollen, erfarer mange mennesker helsebringende fordeler av tavlehonning. En bit tavlehonning om dagen  i allergisesongen minsker en rennende nese, vannøyer og lindrer nysingen. Best å begynne med tavlehonningbiten to uker før allergisesonger starter. Tavlehonning anbefales til behandling av arr og hudinfeksjoner (gni honningen på berørte områder), og som en generelt fuktighetskrem til ansiktet, maske og kroppsskrubb. Tavlehonning inneholder bipollen, fruktose, glukose, proteiner, enzymer og andre næringsstoffer. Honningens antibiotiske egenskaper har ofte blitt sitert.

Vitenskapelig undersøk av biproduktens helsebringende effekt.
No comments:

Post a Comment