Translate into your own language

2018/09/26

Laktose fri 'sjokolade' mousse

Elsker du sjokolade mousse, men ønsker du å slippe å spise laktose, da er denne mos (mousse) noe for deg.



AIP Paleo oppskrift for Avokado Carob Mousse til 2 eller 3 personer.

Det du trenger er:

  • 1 moden avokado
  • 8 dadler. Ta kjernen ut. Når de er tørre kan du legge de en halv time i litt vann
  • 2 ss. carob pulver
  • 1 ts. vanilje
  • 1/4 ts. Himalaya eller fin havsalt
  • ved behov litt vann eller nøttmelk 
  • ved behov litt honning 

Bland alt sammen og bruk en kraftig stavmikser eller food processor.




Carob brukes i stedet for kakaopulver. Carob er tørkede og pulveriserte fruktbelger fra johannesbrødtreet. Treet finnes i Middelhavs området. Johannesbrødtreet fikk navnet sitt etter den bibelske personen Johannes Døperen, som skal ha hatt fruktbelgene fra dette treet som eneste føde ved sitt opphold i ørken.


Næringsinnhold per 100 gram carob:

Energi: 946 kJ / 223 kcal
Protein: 5,4 g
Karbohydrater: 49,6 g
Fett: 0,3 g
Kostfiber: 35 g
Natrium: 0,01 g
Kalsium: 448 mg
Jern: 6 mg
Magnesium: 54 mg (gir mer energi, mindre muskelkramper og bedre søvn)


God fornøyelse! Den metter god og som dessert kan oppskriften brukes i små glass til 4 personer.

No comments:

Post a Comment